Blogg

Oktober!

Større delen av august og september bare forsvant! Det var utrolig mye å gjøre å vi har ikke hatt tid til å blogge. Så nå når det roer seg litt ned tenkte vi ge en liten update.

Først å fremst svaret dere alle har lyst å høre. Vi kommer prøve å holde åpent så lenge vi kan.  Etter regnet som kom første uken i oktober har banen tørket opp bra. Banen er nå i fantastisk stand. Flere steder rundt Oslo har fått frost tidlig morgen men vi har enda ikke sett vår første frostdag. Når den kommer holder vi stengt formiddag til frosten er borte. Etter det er det fritt frem å spille. Vi kommer også tilate bil fremover hvis det holder seg tørrt. 
Pass opp når dere havner i roughen da det disse ukene er veldig mye løv ute. Vi får blåst dette vekk fra green og fairway, og vi har i år kjøpt in en automatisk løvsamler som hjelper sinnsykt mye. Men det kan uansett være vanskelig å finne ballen til tider når solen står lavt over pene Asker GK.

Vi slepper opp greenene til 5mm igen nå i oktober så vi er sikre at de ikke tar skade hvis det blir frost. Det blir litt treigere men fortsatt ganske tett. Tunrappen har gjort sitt for i år så den trekker seg sakte tilbake. Det er vitkig at vi får valset så dem blir jevne å fine ut året, spesielt da gresset blir holdt lett lenger.

Greenkeeping kommer pigge greenene mot midten av uken. Dette kan påvirke spilleuten en del, men det er nødvendig vondt. Vi får også ned enda mer frø i greener innen vi stenger. Banemannskapet kjør på full fart ut oktober, med bare få ansatte igjen i november så det er viktig at vi får det meste klart innen dess. 

Under vinteren og høsten blir det mye fokus på drenering og arbeid med å styre overvann på fairway og greener. Mye av skadene vi så i vårer kom akkurat av at det var rennende smeltvann over både greener og fairway (spesielt fairway 16 og deler av 7). Vi kommer bygge opp med jord rundt de verste greenene (13,5,16) der det renner vann og vi kommer se til at vi tar vekk snø også på fringe når den tiden kommer. Avløp på 13/7 må sjekkes da dette helt sikkert er tett å får vannet til å gå opp på fairway.




Vi ble ferdige med fairway første uken i august. Dette tok seg riktigt bra å vi har nå fått etablert både nytt gress og fått ned masse nye frø. Det ble ca 300 tonn sand som vi fikk ut. Dette planlegger vi å fortsette med kommende år. Vi har allerede kjøpt inn frø til våren. I September fikk vi også gjøre ekstra arbeid på fairway 7 og 16 som vi ikke var helt fornøyde. Dette fikk vi gjøre mestadels for hånd da fairwey 16 er så ondulert.

Vi fikk mye skryt for banen fra august og mange gode tilbakemeldinger fra alle turneringer vi har organisert. 

Banen har holdt generell god stand siden august og er fortsatt veldig bra! September var dessverre ikke mye å skryte av når det gjelder golfvær. Vi har hatt enorme mengder nedbør, akkurat som i begynnelsen av sommeren. Med tanke på hvor mye nedbør vi hatt er det rart at vi kun hatt stengt 2 dager nå i begynnelsen av oktober. Flere andre baner var i betydelig dårlgiere stand. Det betyr at vi klarer veldig mye vann! 




I midten av august ble el-kabelen på siden av hull 12 gravd ned i bakken. Dette tilsammen med veien som Asle har restaurert har gjort hull 12 til et mye penere hull. Når det gjelder andre ting vi hadde planlagt å restaurere så har det blitt lagt på is eller skyvet inn i 2018. Dette mye på grunn av ekstra kostnader når vi sådd banen flere ganger og arbeidet vi har lagt ned på fairway. Det gjelder å prioritere riktige ting, og vi syns spille-kvalitet alltid må komme først!


Gravearbeid på hull 12, legging av høyspent under bakken

Andre ting som har tatt mye tid nå etter turnerings-august/september er vannanlegget. Dette beynner bli litt gammelt å det blir lekkasje sikkert 3-4 ganger hvert år. heldigvis har vi tilgang til graver så vi kan rette opp problemene fortest mulig. Vi har heller ikke trengt å vanne særlig mye i det siste :) 


Her måtte Bosse ut å grave for hand når vi hadde lekasje. 





Noe som har fungert bra siden august er den nye valsen. Vi har tidligere kjørt med vals som er festet på greenklipperen, men har nå altså fått en helt fristående vals som er mye tyngre. Denne ble donert av nestleder Hans Norstaa sammen med herregruppa som gjerne ville se litt ekstra fart på greenene. Etter svar fra medlemsundersøkelsen vil 80% av spillerne ha raskere greener. Men det er et ønske på samtlige norske golfklubber med i gjennomsnitt 80%.  Under NM og KM var vi oppe på 11.0 på stimpen etter både klipping og valsing. Da fikk vi kritikk fordi dem var for raske istedenfor.

På spilleundersøkelsene  over banen scorer vi veldig høyt nå på slutten av året, med et gjennomsnitt på 80/100 mot et norskt gjenomsnitt på ca 74/100.

Til bloggens forside

  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her